Начинот на галење го открива квалитетот на врската

11 мај, 20110
man-and-woman-in-bed1

Ако вашиот партнер сака да се умилкува и да се гали со вас по водењето љубов, тоа значи дека му значите и дека му годи вашето присуство.

Токму оваа постапка по сексот открива многу за партнерите. Со тоа се покажува дека ви било убаво, се забалгодарувате на убав начин, а при тоа не користите никакви зборови. Еве некои позиции на мазење кои покажуваат каква врска имате.

Лажица. Ова е најчеста положба по водењето љубов. Во неа партенрите лежат еден покрај друг цврсто припиени и еден од партнерите го прегрнува другиот партнер одзади. Најчесто е мажот оној кој ја прегрнува партнерката. Оваа положба покажува дека и на двајцата ви е убаво кога сте заедно. Но, психолозите велат дека особата која е одзади покажува потреба од партнерот да е покрај него во течките моменти.

Лице во лице. Вака заспиваат сите оние кои се на почетокот на врската. Остануваа да разговараат по водењето љубов, за да ја разгорат уште повеќе интимната врска. Со оваа позиција се покажува дека блискоста сакате да трае.

Главата на рамо. Во оваа позиција обично жената е онаа која лежи на рамото на партнерот. Сама по себе оваа поза покажува дека партнерот е спремен за вас да направи многу и дека е ваш вистински заштитник. Доколку мажот е оној кој лежи на рамото на девојката, тогаш тоа значи дека тој се чувствува безбедно покрај неа и не се срами да го покаже она што го чувствува.

Свретни грб со грб. Оваа позиција е многу честа за оние парови кои се во брак и имаат деца. За нив како сексот да е обврска и по завршување на чинот бараат простор за себе. Доколку сте во врска и се случува ова, тогаш размислете за проблемите во врската.

Двајцата партнери заспиваат на грб. Оваа позиција е алармантна за вашата врска. Тоа може да биде почетокот на проблемот поттикнат од вашата лоша комуникација.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma