Најчудните училишта на светот! А ние учиме математика, физика…. :(((

23 декември, 20110
cudni skoli

Образованието на децата е една од најголемите родителски грижи. Доколку не ви се допаѓа изборот на училишта, еве ви неколку други можности кои можеби повеќе ќе ви одговараат:

Училиште за магија во Калифорнија
Освен во Хари Потер филмовите, училиште за магија има и во Калифорнија. Оберон Зен Рејвенхарт (68) целиот живот го посветил на проучувањето на магија, па одлучил своето знаење да им го пренесе и на младите.

Колеџ за одгледување на марихуана во Мичиген
Додека во поголемиот дел од училиштата забрането користење на марихуана, постои колеџ каде наставните активности се посветени за да дознае за нејзината историја, одгледување, и начините на кои тој се користи за медицински цели. Ник Тенент (24), кој е основач на училиштето верува дека необичната употреба на марихуана за медицински цели може да биде корисна, но и да создаде стотици работни места.

Час за Битлси на Универзитетот во Ливерпул
Мери Лу Захалан, поранешната Мис Канада е првиот магистер на Мастер програмата посветена на легендарниот бенд Битлси. Програмата засега има 12 редовни студенти и е посветена на анализирање на влијанието на Битлси врз западната култура и општество.

Школата за професионални дадилки
Универзитетот Саливан нуди диплома за професионални дадилки. Целта на училиштето е да ги обучи учениците за работни места кои може да се добро платени, доколку се вршат добро и совесно.

Студии за пакување на пакети на Универзитетот во Висконсин
Студентите кои се запишуваат на овој курс, четири години учат како најдобро да пакуваат. Поентата на програмата е да ги научи студентите како да направи ги спакуваат пакетите на  најекономичен, но исто така и здрав, еколошки и естетски начин.

Колеџ за сечење месо во Оклахома
Да, добро прочитавте, постои колеџ за сечење месо. Во колеџот во Оклахома, студентите учат како правилно да ги исечат мртвите животни и да го приготват месото за продажба.

Школа за косење на тревници во Мичиген
Државниот Универзитет во Мичиген нуди повеќе практични часови. Еден од нив е Секторот за негување на трева. Тоа може да звучи чудно, но студентите на тие курсеви учат како најдобро и најефикасно да искосат тревник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma