Најгледаниот анимиран филм за прв пат во 3D издание

6 јуни, 20110
The-Lion-King-Montage

Симба, Муфаса, Тимон и Пумба се враќаат на крајот на летото и тоа во спектакуларната 3D технологија.

“Кралот на лавовите” е прв анимиран филм кој е синхронизиран на хрватски јазик. Во текот на првите кино дитрибуции го погледнаа преку 315 000 луѓе, што од денес претставува рекорд на гледаност на било кој анимиран филм во Хрватска. Исто така го собори рекордот и во најпродаваните ВХС изданија, а е еден од најпродаваните ДВД изданија на сите времиња во нашите простори.

Потикнати од големите успеси на 3D анимациите во последната година, компанијата “Walt Disney” одлучила овој безвременски класик да го претвори во 3D искуство. На овој начин малдите генерации (и оние кои така се чуствуваат), ќе можат да уживаат во оваа приказна за љубов и храброст на малиот Симба.

http://www.youtube.com/watch?v=nCKCSBpfL0M&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/