Најнеобична трка во Јапан :) Големите секогаш се во предност :)

15 август, 20110
race_angle

Ова би требало да биде популарната “Japan World Cup” трка со коњи, но во оваа трка во Јапонија се натпреваруваат сите видови на животни, а коњите ги има најмалку. Овие животни во почетокот изгледаат како да избегале од џунгла. Всушност, за натпреварувањето во коњи се пријавиле неколку држави за учество.

Трката започна. Секоја држава имаше свој претставник со свое животно. Логично сигурно беше да има само коњи, но имаше секаков вид на животни, панди, слонови, пони. Сите сакаа да победат, но тоа му успеа само на еден.

Верувале или не, слонот беше прв на целта. Видете како успеа, со сурла се разбира 🙂

Погледнете ја најнеобичната трка во светот!

httpv://www.youtube.com/watch?v=351fHo9e35E

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi