Најнискиот човек во светот има проблеми со полицијата

11 март, 20110
Khagendra Thapa Magar

Најнискиот маж на планетава, кој е висок само 67 цм и тежи 5 килограми, опис кој одговара на шестмесечно бебе, всушност има 19 години.

Кога Кагендра заминал на пат во Австралија, со цел да ја подигне свеста за трговијата со луѓе и да добијат пари за неговата добротворна акција, наиде на проблеми со полицијата.

Полицијата барала од него да го продолжи патувањето но, во седиште за бебиња кое се користи во автомобилите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi