Најпосакувани жени во светот… Плавушите??? Неееееееее….:):):)

27 август, 20110
najposakuvani zeni naslovna

Иако мнозинството мислат дека плавите девојки се попривлечни за мажите, овој тоа „факт“ никој го нема докажано.

Друштвената мрежа Badoo анкетирала 2000 британци. Прашањето било „какви жени преферираат?„

Резултатите не им одат во полза на „Плавушите“. Имено 60 проценти од мажите ги преферираат жените со темна коса. Од нив 33 проценти ги преферираат бринетите;  28,6 проценти црните жени. Само 29.5 проценти се изјасниле дека најсекси се плавите жени.

Со оваа анкета е решена уште една мистерија. Еве како одговориле мажите на прашањето „ Кои жени се поубави: слабите, средните или раскошните. Скоро 40 проценти одговориле дека тоа се просечните жени, односно оние кои носат конфекциски број од 40 до 42.

Се запрашувате кај се слабите жени кои најмногу ги сакаат мажите?

Епа ќе ве разочараме!!!

Тие не се ни на 2 место, таму се оние жени со конфекциски број од 44 до 46, и само мизерни 10 проценти се изјасниле дека преферираат слаби жени.

Што се однесува до бојата на очите. Над 40 проценти од мажите во Англија ги сакаат плавите очи. На второ место со 29,2 проценти се смеѓите очи, следуваат зелените со 17,5 проценти и боја на лешник (помеѓу светло кафени и зелени) со 13,1 проценти.

Badoo спровел анкети и во Франција, Шпанија, Италија, Бразил и САД. Сите анкети се однесувале на истите прашања. Се потврдило дека само Французите ги преферираат слабите жени, додека сите останати ги сакаат оние со конфекциски број од 40 до 42.

Ниту една земја не ги избрала „плавушите„ за најпосакувани жени. Во сите земји со исклучок на Англија каде победуваат бринетите, црната жена е најпосакувана. Англичаните се исто така единствени мажи кои преферираат плави очи, сите останати за најсекси очи ги избираат зелените очи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma