Неоперативна техника за продолжување на пенисот

20 април, 20110
izdolzuvanje na penis

Италијанските научници од универзитетот во Торино, направиле анализа на хируршките и нехируршките техники за зголемување на пенисот.

Од истражувањето тие дошле до заклучок дека одредени нехируршки зафати се навистина поефикасни за разлика од некои хируршки кои може да предизвикаат болка и големи компликации.

Од неоперативните методи пак како најефикасен се покажа методот “Пенилна екстензија” која налага макотрпно вежбање. Вежбите траат од 4-6 часа секој ден, во тек на шест месеци. По ова пенисот ќе биде продолжен од 1,8 до 2,3 цм.

Направата “пумпа за пенис” го издолжува фалусот со помош на вакум, и се покажа како доста ефикасен метод.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma