Неверојатно реалистични скулптури – дело на Џејми Салмон

22 декември, 20110
realistic-sculptures01

Овие скулптури се толку реалистични, што нема да ви се верува дека не станува збор за вистински луѓе.

Скулптурите се дело на Џејми Салмон од Вакнувер, Канада, кој поминува неколку месеци во создавање на една фигура. Тој исто така користи вистинска човечка коса за да има даде на скулптурите што е можно пореален изглед.

Салмон користи комплексен процес од неколку фази за креирање на секое свое дело. Според многумина, тој е најдобриот скулптор кога станува збор за фотореалистични скулптури. Погледнете ги неговите дела:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma