Ние одбравме…но, кој е вашиот најомилен филм?!?! :)))

26 декември, 20110
naslovna

Ви ја претставуваме листата на најдобри филмови кои што имавме можност да ги погледнеме во текот на оваа година. Иако, некои од овие филмови премиерно беа прикажани во 2010 година, сепак на листата се најдоа сите оние филмови кои беа најгледани и имаа најдобра дистрибуција во текот на 2011 година.

1. Drive, во режија на: Nicolas Winding Refn

 

2. Kokuhaku, во режија на: Tetsuya Nakashima

 

3. Somewhere, во режија на: Sofia Coppola

http://www.youtube.com/watch?v=E3cPbxCBGVo&feature=player_embedded

 

4. Incendies, во режија на: Denis Villeneuve

 

5. The Tree of Life, во режија на: Terrence Malick

http://www.youtube.com/watch?v=XW4cMNue4m8&feature=player_embedded

 

6. The Descendants, во режија на: Alexander Payne

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CWHNXJ1K4yA

 

7. Midnight in Paris, во режија на: Woody Allen

http://www.youtube.com/watch?v=atLg2wQQxvU&feature=player_embedded

 

8. Melancholia, во режија на: Lars von Trier

 

9. Copie Conforme, во режија на: Abbas Kiarostami

http://www.youtube.com/watch?v=_z18UR838X8&feature=player_embedded

 

10. Hesher, во режија на: Spencer Susser

http://www.youtube.com/watch?v=wRfiUfv9NWY&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma