Notorious B.I.G сеуште се продава како бренд

23 мај, 20110
notorious-big

Ова се некои нови времиња во кои се продаваат брендови на веќе починати музичари. За ова е пример починатиот рапер Notorious B.I.G, чиј бренд е продаден на компанијата Brand Sense Partners, и од сега тие ќе имаат право да го користат неговиот лик и дело за новиот асортиман на производи и маркетинг кампањи.

До сега правото на сопственост на овој бренд го имаа неговата мајка Voletta и сопругата Faith Evans, но правата ги оставија на компанијата која се занимава со другите брендови на покојните Albert Einstein и Steve McQueen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma