Новиот Експлорер

15 март, 20110
IE9W

“Денес е добар ден за веб“, рече потпретседателот на Мајкрософт, Дин Хачамович, на претставувањето на новата верзија на Интернет Експлорерот. ИЕ9 доаѓа во критичен момент, сметаат некои аналитичари, бидејќи без оглед на подобрувањата, со старите верзии на ИЕ веќе почна да го губи пазарот на интернет пребарувачи. Новиот изглед и подобрените капацитети ќе можат да го испробаат сите кои ќе го превземат од сајтот www.beautyoftheweb.com, освен Windows XP корисниците. ИЕ9 не е надградба на предходната верзија, нагласува Мајкрософт, а ова е и првиот Експлорер кои има подршка за HTML5 и значително изменет кориснички интерфејс.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi