Пациент се разбудил на сред операција…прозборувал со хирургот и почнал да “рика” од болка:) операција успешна..пациентот жив:)))

16 август, 20110
hirurg

Пациент од Израел поднел тужба против болницата во која се оперирал, откако се разбудил во текот на неговата операција.

Иако пациентот бил под целосна анестезија, тој се разбудил во текот на операцијата. “Ги видов своите раце и нозе на операционата маса. Реков, “Докторе, јас сум во ваши раце и почнав да викам од болка “, изјавил неименуваниот пациентот.

Лекарите и анестезиолозите се обиделе да го смират со локална анестезија, но тоа не им помогнало, со што пациентот продолжил да се мачи во силни боилки, пренесува РТЛ.

Откако завршила операцијата било утврдено дека лекарот на несреќниот пациент му дал мала доза на анестетик.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi