Пет пати мртов во еден ден

13 април, 20110
petpatimrtov

Еден актер од Хонгконг постави необичен рекорд, во тек на еден ден, на снимање, каде пет пати завршил мртов во сцените што ги работел. Ло Лок Лам, за еден работен ден снимил сцени за пет серии во кои глуми, и умрел во секоја од нив. Прво настрадал во тепачка во серијата “Grace under fire”, потоа повраќал крв во “Fate to fate”. Потоа снимил сцена за “Relic of an emissary” во која глуми цар од династијата Минг кој умира од болест. Во останатите две серии “Police station no 7” и “Virtues of harmony”, неговите сцени не биле емитувани,   но останатите ликови во серијата зборувале за неговата смрт. “Кога ги бирам улогите не ми е важно дали мојот лик на крајот умира или не. Се е тоа само работа“, изјавил актерот. По хонтконшка традиција, глумците чии ликови мораат да умрат, добиваат од продуцентот црвен пакет со симболична сума на пари, за да имаат среќа во реалниот живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi