Пијалоци кои нè релаксираат

15 април, 20110
mleko

Доколку сте имале напорен ден на работа и се чувствувате исцрпено, сосем погрешно е кога ќе пристигнете дома веднаш да посегнете по слатките или некој газиран сок. Со тоа само ќе ја зголемите тензијата.

Изберете поздрав и поефикасен пијалок. На пример една чаша млеко кое е богато со триптофан, супстанца која го гради серотонинот, важен за релаксација и задоволство, ќе ви помогне. Покрај тоа млекото е богато со калциум, магнезиум и калиум.

Една чаша вода исто така ќе ве освежи. Водата ја стимулира циркулацијата. Чаша вода и кратка прошетка на чист воздух е одлична комбинација за енергија.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi