Порно индустријата нема абер од употреба на кондоми

25 јуни, 20110
condom

Судовите неможат да ја наметнат контролата врз употребата на презервативите во порно индустријата. Имено, апелациониот суд во Лос Анџелес соопштил дека судовите неможат да ги примораат и присилат здравствените работници да бараат од порно глумците да користат презервативи за време на снимањето на филмовите, пренесува Ар.

Апелациониот суд на 16 јуни го отфрлил случајот против здравствените работници кои во 2009 година, ја поднела фондацијата за борба против сидата.

Фондацијата во тужбата навела дека здравствените работници мораат да бидат обврзани да бараат од порно актерите да користат презервативи, како и обавезително вакцинирање од хепатит болестите. Апелациониот суд навел дека здравствените работници имаат дискреција во нивната должност за соречување а болестите.

“Неможеме да ја убедиме власта дека на одреден начин треба да се спроведе тоа право“, се навело во одлуката на судот. Фондацијата најавила жалба до Врховниот суд на Калифорнија. Моментално не постои закон по кој употребата на презервативи е обавезителна.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma