Произведен е вештачки мемориски систем

23 јуни, 20110
brain-763982-1

Нучниците од Универзитетот јужна Калифорнија успеале да произведат вештачки мемориски систем кој овозможува трансфер на мисли, памтење, од еден мозок во друг.

Направен е експеримент со кој успехот била забележа. Еден мајмун т.е неговиот мозок бил поврзан со механиќка рака. Преку мислите на мозокот на мајмунот раката била придвижувана како таа да е негова. Со ова тешките инвалиди ќе можат да ја придвижуваат количката преку мислите. Освен на нив овој изум ќе им биде од корист на оние кои го изгубиле памтењето, или на оние кои имаат алцхајмерова болест.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/