Прв пат младоженец на 99 години

24 јуни, 20110
gilbert-herik-498

Американецот Гилберт Херик никогаш не стапил во брак бидејќи не ја напол “вистинската“, се додека не наполнил 98 години.

Во 99 година од својот живот ветеранот од Втората светска војна и пензионер, неодамна се оженил со 86 годишната Вирџинија Хартман, вдовица со пет деца.

Нерик ја раскажал приказната дека својата идна жена ја запознал во 2010 година, во ходникот од старачкиот дом во кој и двајцата живеат. Потоа почнал да ја посетува секој ден. Парот по извесно време побарале заедничка соба, но тоа според правилата на страчкиот дом било возможно само доколку се во брак. Вирџинија потоа го запросила, тој ја прифатил понудата и се венчале на 6 јуни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma