Првата академија за волшебници

9 март, 20110
first-wizard-school

Волшебникот Oberon Zell-Ravenheart 68 годишен, е американец  кој својот живот го има посветено на проучувањето на мрачните и магионичарски вештини. Тој дури во својот волшебнички костум и волшебничко стапче оди на пазарење. Сега мајсторот по магии ја отвори првата регистрирана академија за волшебништво “Grey School of Wizardry“. Ако некогаш сте го читале Хари Потер и сте се прашувале дали вистински волшебниците постојат меѓу нас, во тајни заедници, можам да ви кажам дека сме апсолутно реални, изјавил Оберон, од Катоти, Калифорнија. Академијата вклучува 16 сектори, алхемија, шепотење на коњи, вештини со волшебничко стапче, магии и други. Оберон живее со својата сопруга, која пак тврди дека е вештерка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi