Роман Полански кандидат за режија на “True Crime”

12 април, 20110
"Che Tempo Che Fa" - Italian TV Show

Режисерот Роман Полански неможе да го спречат ни судксите спорови, ни неугледните статуси, за да продолжи да работи на својата филмска кариера.

Тој е сериозен кандидат за режисер на новиот филм “True Crime”, кој е базиран на вистинска приказна. Филмот ќе се занимава со деталите околу убиството на бизнисменот Дариуз Јанизевск, за кој се верувало дека нема ниту еден непријател. Неговото тело било пронајдено во река, во 2000-та година.

Во меѓувреме, додека Полански не се реши да го потпише договорот за овој филм, неговиот “Carnage” со Кејт Винслет и Кристофер Валтц тргнува во дистрибуција.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma