Руси ја пробиле шифрата и можат да влезат во податоците на секој iPhone

12 јуни, 20110
iphone4-52_2_610x407_610x407

Дали е на повидок Сајбер Студена војна.

Мејлови, СМС пораки, лозинки, фотографии се само некои од личните податоци на секој корисник на iPhone и тие можат да бидат достапни секому благодарение на новата алатка која ја има измислено руската компанија ElcomSofta.

За пробивање на заштитата е потребно само 20 минути. Податоците на iPhone се заштитени со специјален систем за кој експертите веруваат дека не е возможно да се пробие. Но, сепак русите најдоа лек. Податоците на iPhone се заклучени со пин, алатката го напаѓа алгоритмот и лесно го пронаоѓа пинот кој ги заштитува податоците.

Русите се свесни за можните злоупотреби, и алатката ја понудиле само на полицијата, безбедносните служби и владините агенции. Телефонот мора физички да се има доколку сака некој да ги пробие неговиот систем и затоа нема место за паника.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma