Сексот може да убие, предупредува една студија

23 март, 20110
Y

Еден од битните фактори за безбеден секс, е здраво срце. Тоа се зборовите од една нова студија, која предупредува дека наглото биење на срцето за време на интензивна физичка активност, како на пример џогирање или за време на секс, значително може да го зголеми ризикот од срцев удар, особено за оние кои немаат редовни физички вежби. Кај луѓето се јавува 2,7 пати поголеми шанси да добијат срцев удар за време на секс или веднаш потоа. Ризиците се големи, но траат само два часа по сексот, изјавил еден истражувач. Сепак истражувачите најавуваат дека треба да се започне со вежбање или  некаква физичка активност, за да не доаѓа до ризиците од срцев удар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi