Шекспир како антидепресивно средство :) Ај и тоа чудо да го видам!

5 август, 20110
shekspir

Дали ова е антидепресивно средство или пак Шекспир малку се збунил? Кога ќе ви се случи некоја емотивна криза добро е да знаете каде да побарате помош, во книжара или во аптека. Се зависи од тоа какви грижи ве оптеретуваат, од книжевните текстови. За да нема никакви погрешни барања, добро е да го знаете она што ви фали.

Abarelix, Philostrate, Reglan или Fluellen… тешко е да се знае кој е или што е?

Доколку ги имате прочитано сите дела на Шекспир, за вас нема да има проблем ако случајно во аптека наместо антидепресив побарате да ви продадат еден од неговите јунаци од делата.

Сепак, ако сакате да го проверите своето знаење, решете го квизот и проширете ги хоризонтите.

Квизот тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit