Шон Конери и вистината за Apple

22 јуни, 20110
koneri

Легендарниот шкотски глумец Шон Конери деновиве често беше споменуван заради скандалот кој се случи со компанијата Apple. Најпрво беше кажано дека компанијата долг период го молела Конери да снима реклама за нив, а тој дрско им одговорил со едно писмо. Писмото кое е објавено на Twitter датира од 1998 година. Во него тој им се обраќа:

Господине Џопс ова ќе ви го кажам последен пат. Разбирте англиски зар не? Нема да ја продадам мојата душа на компанијата Apple ниту на било кој друг. Не ме инетресира менувањето на светот кое вие го споменувате. Вие немате ништо што мене ми треба. Вие сте продавачи на компјутери а јас сум е…ни Џејмс Бонд, напишал Шон.

Но кратко време по тоа се објави информацијата дека ова писмо е лажно. Тоа е објавено на страната Scoopertino.com, страна која ги објавува лажните вести за компанијата Apple.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma