Што не сакаат вашите гради?

17 март, 20110
sto ne sakaat gradite

Доколку сакате да имате убави, цврсти гради мора да внимавате да не го правите она што тие не го сакаат, она што ги прави да бидат сосема спротивно од посакуваното.

1.  Премногу топла вода. Избегнувајте да се туширате со многу топла вода. За убави и цврсти гради убаво би било да се туширате наизменично со топла и ладна вода. Тоа ќе ја подобри циркулацијата.

2.  Сонце и солариум. Штетните ултравиолетови зраци ја сушат осетливата кожа, го убрзуваат процесот на стареење и предизвикуваат појава на лишаи и пеги.

3.  Лош градник. Градниците кои се тесни оставаат длабоки траги на кожата. Градниците направени од материјали кои не се од памук предизвикуваат потење и појава на акни во пределот на деколтето.

4.  Груби движења. Особено треба да внимавате во текот на туширањето и нанесувањето на креми во пределот на градите. Жлездите кои се наоѓаат тука се осетливи на допир.

5.  Брзи диети. Овие диети резултираат со нагло намалување на килограмите но, предизвикуваат опуштени гради.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi