Што се случува на интернет секои 60 секунди?

20 јуни, 20110
60seconds

Да претпоставиме дека ви е потребно една минута да ја прочитате оваа статија. Што се се случува на интернет за тоа време. Проверете сами!

За време од 60 секунди, на Flickr преку 6600 фотографии ќе бидат ставени на овој сајт, околу 70 нови домени ќе бидат регистрирани, преку 1200 гласови ќе се појават на Crag листата итн…

Податоците и иконографијата која ви ја пренесуваме ја состави екипата на Shanghai Web Designers. Еве што се случува на интернет за време од една минута:

Пребарувачот Google обработува повече од 694.445 прашања

Повеќе од 6600 слики се поставуваат на Flickr

600 видеа се ставаат на YouTube

695.000 ажурирања на статуси, 79.364 постови на ѕидовите и 510.040 коментари на Facebook

Повеќе од 168,000.000 мејлови се испраќаат

320 нови профили и 98.000 твитови се забележуваат на социјаланта мрежа Twitter

Апликациите за iPhone се превзимаат повеќе од 13.000 пати

40 нови прашања се поставуваат на YahooAnswers.com

Повеќе од 100 прашања се поставуваат на Answers.com

1 нова дефиниција се додава на UrbanDictionary.com

Повеќе од 370.000 минути повици се остваруваат преку Skype

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/