Соба со поглед на планетата Земја ќе Ве молам:)). Руснаја команда гради хотел во свемирот!

17 август, 20110
ISS-540

Компанијата Орбитал технолоџис го објавила својот амбициозен план, под името Комерцијална вселенска станица. Овој хотел ќе се простира на визина од 349 км над земјата и до него ќе може да се стигне само со руските ракети Сојуз.

Собите во хотелот ќе изобилуваат со двогледи и камери, каде гостите ќе можат да уживаат во прекрасниот поглед.
Посетителите во хотелот ќе имаат можност да избираат дали ќе сакаат да спијат во вертикални или хоризонтални легла. Кабините со тушеви ќе бидат целосно затворени за да не дојде до претекување на водата.
Собите, исто така ќе служат и како капсула за спасување на екипажот.
Објавено е дека пет дена уживање во овој хотел ќе изнесува околу 100.000 евра. Директорот на руската компанија, Сергеј Костенко изјавил дека овој хотел ќе биде далеку поудобен од Меѓународната вселенска станица.
– Нашите целни групи се богати поединци и луѓе кои работат за приватни компании и сакаат да ја истражуваат вселената – изјавил директорот на рускита компанија.
Храна ќе биде прилагодена према барањата на гостите, но не е исклучено и да се носи од земјата веќе приготвена.
Орбитал технолоџис објавил дека хотелот ќе биде готов во 2016 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit