Станбениот квадрат во земјава чини 52.125, во Скопје – 64.127 денари

2 април, 20110
stanben kredit

Просечната цена на квадратен метар станбена површина лани изнесувал 52.125 денари што е за 0.9 повисока во однос на 2009 година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во Скопје, просечната цена на квадратен метар изнесува 64.127 денари што е за 12.9 насто повеќе во споредба со 2009 година, додека во останатите населени места во државата, таа изнесува 44.163 денари што е за 6.5 проценти повеќе во споредба со 2009 година.

Што се однесува до просечната цена на квадратен во второто полугодие од 2010, таа е зголемена за 9.5 отсто во однос на првото полугодие, а во Скопје зголемувањето е за 6.7 насто.

Наведените просечи цени на станбениот квадрат се без данок на додадена вредност.

Извор: Нетпрес

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi