Stephen Hawking: Не постои рај, тоа е само бајка

17 мај, 20110
Stephen Hawking

Познатиот британски научник и космолог Stephen Hawiking вели дека рајот не постои, тоа е само приказна за луѓе кои се плашат од темно. Зборувајќи на оваа тема тој додал дека тој не се плаши од смртта.

Во интревјуто за британскиот Guardian, тој ги искажал своите размислувања за смртта и рајот, во пресрет на конференцијата на Google Zeitgeist во Лондон.

Мозокот е како машина која кога ќе престане да работи не постои можност повторно да профункционира во рајот или задгробниот живот.

На претходно споменатата конференција во Лондон, ќе се зборува на тема “Зошто сме тука”. Ќе се дискутира за малите квантни флуктации кои се како семе за да на крајот се формираат галаксиите, ѕвездите и човечкиот живот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma