Сумо местенки во Јапонија

4 февруари, 20110
sumo

Три сумо борачи денеска признаа дека правеле местења не некои мечеви во Јапонија, а скандалот се очекува да порасне во голем, јави Гардијан. Тоа е секако национален спорт, изјавил премиерот на Јапонија Наото Кан, и доколку натпреварите биле местени, тоа би било сериозно предавство на народот. Полицијата ги пронашла инкриминирачките смс пораки во телфоните на неколку борачи, за време на истрага поврзана со коцкање. Сега дополнително ќе се истражува дали истите од местените борби заработувале пари. Содржината на пораките покажала дека борачите ги уредувале резултатите, па дури и потезите кои ќе бидат користени во текот на сумо борбите. И покрај тоа што ова претставува национален срам за државата и националниот спорт, не се знае дали полицијата ќе превземе соодветни дејствија, бидејќи местењето натпревари не е незаконско во Јапонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma