Топ 10 инспиративни мисли за љубовта

3 август, 20110
ljubovni misli

Љубовта е неисцрпна тема. Многу нешта се кажани за љубовта и тие остануваат забележани. Ова се некои од нив, оние кои продираат до самата суштина на човековите чувства и состојби.

“Кукавиците не се способни за љубов, љубовта е привилегија на храбрите”

“Никој никогаш не измерил колку љубов може да поднесе срцето, па ни најголемите автори на љубовни песни”

“Единствено што не е нормално кај човековата природа е неспособноста за љубов”

“Знам што е љубов, благодарејќи ти на тебе”

“ Кога би морала да кажам зошто го сакам, можам да кажам дека тоа е само поради тоа што тој е тој, а јас сум јас”

“Не сакам секому да бидам се, сакам само на “некој” да му бидам нешто”

“Она во што некогаш уживавме и што длабоко го сакавме, неможе да го изгубиме, тоа останува засекогаш длабоко во нас”

“Во љубовта моето срце е само твое”

“Љубовта не е нешто дадено само од себе и не опстојува без оглед на се, на љубовта мора да се работи постојано и одново”

“Да ја пронајдеш љубовта не значи да најдеш некого со кого ќе живееш, љубовта подразбира да најдеш некого без кого неможеш да живееш”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi