Топ 10 најчудни видео записи

22 јуни, 20110
Топ 10 најчудни видео записи

Видео записите или спотовите за песните зафаќаат голем и важен дел во музичката индустрија. Модерните музички спотови најчесто се прават како еден вид промоција на албумите и заработка, со нивното  купување преку разните интернет сервиси и уреди.

Понекогаш низ нив се раскажува приказната за песната, се покажуваат најновите технолошки достигнувања и безброј стилови на анимација. Но, затоа од друга страна постојат и оние кои немаат никаква врска со песната и се толку бизарни, апсурдни што ретко кој може да ги разбере.

Еве ја листата на најчудните спотови кои се направени во музичката индустрија:

 

10. David Hasselholf – “Hooked on a Feeling”

9. Barnes and Barnes – “Fish Heads”

http://www.youtube.com/watch?v=cTpUVAcvWfU&feature=player_embedded

8. Ilkka Lipsanen and Armi Aavikko – “I Wanna Love You Tender”

7. Tommy Sparks – “She’s Got Me Dancing”

6. Zladko “Zlad” Vladcik – “Elektronik Supersonik”

http://www.youtube.com/watch?v=lp_PIjc2ga4&feature=player_embedded

5. Tool – “Parabola”

http://www.youtube.com/watch?v=_z2O289Jemo&feature=player_embedded

4. Dead or Alive – “You Spin Me Round (Like a Record)”

http://www.youtube.com/watch?v=ZUatnbaNfEo&feature=player_embedded

3. Harry Enfield – “Loadsamoney”

2. The Darkness – “I Believe in a Thing Called Love”

1. Aphex Twin – “Windowlicker”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/