Топ 10 најдобри боксери во тешка категорија на сите времиња

10 август, 20110

Уште во античка Грција борачите користеле тесни каиши на рацете и подлактниците, додека во Рим гладијаторите на рацете користеле кожени покривачи со метални клинци (цести) и најчесто се бореле до смрт. Тоа се почетоците на денешниот бокс кој во модерното време има свои правила и кодекси, каде боксерите мора да носат со норми препишани ракавици и каде ударите не смеат да бидат под половината на боксерот. Листата која ќе ви ја прикажеме денес се состои од 10-те најдобри боксери во тешка категорија на сите времиша, боксери кои освоиле многу трофеи, боксери кои едноставно живееле за овој спорт.

 

10. MIKE TYSON


9. EVANDER HOLYFIELD


8. GEORGE FOREMAN


7. JACK DEMPSEY


6. GENE TUNNEY


5. SONNY LISTON

 

4. JOE LOUIS


3. JACK JOHNSON


2. ROCKY MARCIANO


1. MUHAMMAD ALI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi