Топ 10 спортски маскоти

10 август, 20110

Секој ужива да гледа натпревар во кошарка или фудбал. Секоја игра е уникатна сама по себе, истото важи и за маскотите кои за време на паузите во натпреварите ја анимираат публиката со разните точки и комични ситуации. Тие се симбол на одреден спорт и се многу важен дел од играта.

Денес ќе ви ги прикажеме маскотите кои оставиле најголем впечаток кај публиката во изминатите години, некои од нив се и стари по неколку десетици години.

 

1. The San Diego Chicken

Маскота е на безбол тимот од San Diego, потекнува од 1974 година.

 

2. Phillie Phanatic

Маскота е на безбол тимот Philadelphia Phillies.

3. Harvey the Hound

Таа е прва маскота во НХЛ лигата. Воведена од хокеј тимот The Calgary Flames во 1983 година.

 

4. Rocky the Cougar

Маскота е на кошаркарскиот тим Denver Nuggets. Потекнува од 1990 година.

 

5. Mr. Met

Маскота е на безбол тимот New York Mets. Потекнува од 1963 година.

 

6. Racing Sausages

 Овие маскоти се на безбол тимот Milwaukee Brewers.

 

7. The Suns Gorilla

Маскота е на кошаркарскиот тим Phoenix Suns. Потекнува од 1980 година.

8. Benny the Bull

Маскота е на кошаркарскиот тим Chicago Bulls. Потекнува од 1969 година.

 

9. Wally the Green Monster

Маскота е на безбол тимот Boston Red Sox. Потекнува од 1997 година.

 

10. Billy

Маскота е на безбол тимот Florida Marlins. Потекнува од 1993 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi