Топ 10 најголеми политички проблеми во светот

27 јули, 20110

Никој неможе да одрекува за постоењето на големите проблеми кои го мачат светот. Секој претседател, крал, монарх или премиер служи како алатка на нацијата за да се консолидираат решенија и да се олесни товарот на неговите поданици. Некои од проблемите со кои народите се соочуваат низ светот се поврзани со економија, демографија, финансиски аспекти итн. Еве ги најголемите проблеми со кои светот се соочувал некогаш и сега.

10. Тероризам

 

9. Неисполнета политичка агенда

 

8. Здравствена заштита

 

7. Територијални граници

 

6. Буџетски дефицит

 

5. Неправедно лидерство

 

4. Недостиг на квалитетно образование

 

3. Зголемување на стапката на невработеност

 

2. Сиромаштија

 

1. Корупција

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi