Топ 10 најпопуларни Facebook игри во 2011 година

23 декември, 20110
0343007.42

Facebook ја објави листата на 10 најпопуларни игри во 2011 година. Играта која забележа најголем успех на Facebook оваа година е „Gardens of Time” од производителот Playdom.

На официјалниот Facebook блог е објавено дека листата е направена на основа на активноста на корисниците и нивните препораки.

Интересно е тоа што производителот на игри Zynga не ја освои главната награда за Facebook игра на годината. Сепак, од 10-те игри на оваа листа, дури 4 се дело на Zynga, a тоа се CityVile, Adventure World, Words With Friends и Empires & Allies.

Eве ја листата на најпопуларни игри:

1. Gardens of Time (Playdom) 

2. The Sims Social ( Electronic Arts) 

3. CityVille (Zynga) 

4. DoubleDown Casino (DoubleDown Entertainment) 

5. Indiana Jones Adventure World (Zynga) 

6. Words With Friends (Zynga) 

7. Bingo Blitz (Buffalo Studios) 

8. Empires & Allies (Zynga) 

9. Slotomania-Slot Machines (Playtika) 

10. Diamond Dash (wooga) 

Facebook исто така објави дека топ спортска игра на годината е играта TopEleven – Be a Football Manager, која ја направиja група српски програмери и дизајнери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma