Топ 10 најубави градини во Светот

12 август, 20110

Нема човек на светот кој не посакал да има голем двор и прекрасна градина во него. Во минатото особено богатите земјопоседници се натпреварувале кој ќе направи поубава градина пред својот дворец. Денес поголем дел на луѓето живеат во големите градови каде условите за убави и раскошни градини се незамисливи. Но сепак има луѓе кои имаат средства и љубов за ваков луксуз. Денес ќе ви ги прикажеме 10-те најубави градини во светот.

 

1. Versaille

 

2.The Garden of Cosmic Speculation

 

3.Boboli Gardens

 

4.Rikugien Gardens

 

5.Claude Monet Gardens in Giverny

 

6.Butchart Gardens, Victoria, B.C.

 

7.Kirstenbosch Botanical Gardens

 

8.Yu Gardens – Shanghai

 

9.Abraham Lincoln Memorial Gardens

 

10.Exbury Gardens – New Forest, England

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi