Топ 10 најубави национални паркови

30 јули, 20110

Самата убавина на овие паркови е толку опивна и заносна што ако човек еднаш ги посети секогаш ќе посака повторно да се врати. Недопрената природата и прекрасните рељефи ги прават овие места беспрекорно убави. Земјата е исполнета и украсена со убава природа и паркови, но овие сепак го имаат епитетот за едни од најубавите во Светот.

1.       Kruger National Park, South Africa

2.       Machu Picchu, Peru

3.       Galapagos National Park, Ecuador

4.       Sagarmatha National Park, Nepal

5.       Yosemite National Park, USA

6.       Fiordland National Park, New Zealand

7.       Iguazu National Park, Argentina

8.       Kakadu National Park, Australia

9.       Auyuittuq National Park, Canada

10.     Port Campbell, Australia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit