Топ 10 најубави свеќи во светот

6 август, 20110

Свеќите најмногу се користеле во времето пред да се пронајде електричната енергија, воглавно за осветлување на своите домови.Се користеле и користат во црквите, манастирите,при ритуалите на некои религии како Христијанството, Будизмот, Јудаизамот, се користеле и користат при роденденски забави итн. Денес свеќите имаат и поинакво значење, некои ги користат за да си ја разубават просторијата во која живеат, денес постајт миризливи свеќи кои не опиваат со нивниот пријатен мирис. Некои се така изработени да човек не знае дали станува збор за свеќа или за уметничко дело. Во прилог ќе ви ги покажеме најубавите свеќи на светот.

 

 1.       Candles Gold Covered

 2.       Red And Brown Candles

 

 3.       Candles Different

 4.       The great Candle

 

 5.       Black Candle

 6.       White Glass Candles

 

 7.       Candles for Life

 8.       Candle Burn

 

 9.       Rose Candle

 10.   Purpure Candle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit