Топ 10 виски брендови

22 август, 20110

Има многу видови на алкохолни пијалоци, но за вискито можеме со сигурност да кажеме дека еден од најдобрите.

Како познати производители на виски можеме да ги одвоиме Шкотланѓаните, Англичаните и Американците. Кај нив 100-ци години се произведува овој пијалок, и е еден вид традиција, особено за Англичаните.

Денес ќе ви ги претставиме најдобрите виски брендови во светот. Додека ги разгледувате, можете да се почестите со една чашка од овој жесток пијалок.

 

1. Johnnie Walker Blue Label

2. Jack Daniels old number 7

3. Jameson

4. CROWN ROYAL Canadian whiskey

5. Lagavulin 16 Years Old

6. Maker’s Mark

7. Johny walker Red Label

8. Wild Turkey 101

9. Laphroaig 10 Year Old

10. Talisker 10 Year Old

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi