Видео со монструмот од Осло при реконструкција на свирепите убиства..гајле нема..сите 5!!!

16 август, 20110
utoja

Излезе дека нападот на Бревик што бил планиран и спроведен на 22-ри Јули е само дел од еден поголем план кој имал намера да го реализира. Бревик сакал да постави бомби во повеќе локации низ Осло,  (додека полицијата се уште не потврдила некои објави на локалните медиуми, каде било соопштено дека Бревик сакал да постави бомба во Кралска палата и во седиштето на Лабуристичката партија).

Неговиот план не успеал поради тоа што немал доволно време за да произведе доволно експлозив. Полициски извори велат дека за време на сослушувањата Бревик инсистирал да знае дали во весниците била објавена неговата фотографија и точниот број на телевизиски екипа кои биле во Осло. И покрај изјавите на Бревик дека неговиот план бил подготвуван цела деценија, полицијата се уште нема индикации дали тој соработувал и со други луѓе.

Погледнете го видеото кое беше снимено при реконструкција на свирепите убиства:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hfL61wvvNdc

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi