Во Hong Kong Airlines учат кунг фу

21 април, 20110
airlines

Авиокомпанијата Hong Kong Airlines, одлучиле да челновите на екипажот да почнат да ги учат традиционалните кинески боречки вештини, за да може да  ја контролираат својата енергија и да се одбранат во случај на напад. “На почетокот бевме изненадени, но по неколку вежби сите го засакавме кунг фу-то“, изјавила една стујардеса. Претставничката Eva Chan објаснила дека одлуката за екипажот да учи кунг фу била донесена откако за само една недела снимиле три случаи на агресивно однесување на патниците за време на летовите. Пред две недели на една стујардеса имала можност да ги примени ново стекнатите вештини во текот на летот Пекинг – Хонг Конг. “Таа морала да се справи со дебел патник кој бил во пијана состојба. Таа се справила со леснотија со пијаниот патник, изјавила Chan, додавајќи дека брзината со која се изведуваат боречките вештини овозможуваат екипажот лесно да се справува со агресивните патници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi