Воланите повалкани од тоалетите

28 април, 20110
volan

Истражувањето на автомобислкиот ентериер во Универзитеот Queen Mary во Лондодн, дојдоа до сознанија дека просечниот контролор на автомобилиот – воланот има до 700 бактерии на еден квадратен сантиметар. Тоа е скоро повеќе кратна бројка од бактериите кои можеме да ги најдеме во тоалетите кои бројат 80 видови бактерии на квадратен сантиметар.

За да биде полошо ова истражување, експертите нашле во некои постари модели автомобили и над 100 видови бактерии, меѓу кои и Bacillus cereus, бактерија која предизвикува труење со храна. Валканите волани се резултат на невнимание на возачите кои ги чистат автомобилите само за да се убави на око и многумина од нив признале дека внатре ги чистат само со правосмукалка.

Се надеваме дека ќе се сетите на оваа статија следниот пат кога ќе одлучите да јадете во автомобилиот, а пред тоа не сте ги измиле рацете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi