Воздишки и оргазам

27 август, 20110
orgazam_seks

Повеќето мажи со сигурност би кажале дека гласовите и жешкото стенкање на девојката значи и идеален оргазам, но би се зачудиле кога би знаеле дека тие воздишки немаат никаква врска со огразмот.

Зашто е тоа така…. дознајте…

Според доказите на Универзитетот во Central Lancashireu, многу жени во текот на сексуалниот однос стенкаат пред да доживеат оргазам. Повеќето жени кои учествувале во истражувањето признале дека оргазмот го осетиле за време на предиграта, но своите воздишки ги покажале за време на оргазмот на мажот.

Научниците веруваат дека таквото однесување се крие во женската манипулација за време на сексот и тоа во сопствена корист. Друго, објаснување, како што кажуваат научниците, може да биде во тоа дека жените го идеализираат самиот секс.

Факти за женскиот секс :

-Жени кои доживуваат оргазам помеѓу две минути пред и 40 минути,  нејзиниот партнер ја задржува до 85% од неговата сперма. Жените кои доживуваат оргазам пред своите партнери ( повеќе од 3 минути ) задржуваат под 40 % од неговата сперма.

-Првиот оргазам најчесто се доживува со самозадоволување, не е важно дали се работи за машко или женско.

-За време на оргазам се ослободува значајна количина на ендорфин, хемикалии одговорни за намалување на чуствата и чуство за задоволство и среќа. Главоболката не треба да биде изговор за недостаток на секс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma