За минич сте престари со 35 години, а за бикини со 47 години

16 мај, 20110
mini_tulle_skirt

Едно британско истражување во кое учествувале две илјади жени, покажало дека 61 година е горната граница за носење бикини за капење. Жените над 35 години не би требале да носат мини здолништа, а над 47 години не би требале да  носат бикини. Овие резултати ги покажа една неодамна обавена студија во Велка Британија. За да биде поинтересно истражувањето учествувале само жени, затоа самите тие ги одредиле овие граници.

Покрај ова, жените кажале дека 61 година е граница за било какво носење костими за капење, а додека со 51 година е последниот воз за носење високи потпетици и екстремно долга коса. Сепак, пораката на ова истражување не е дека не смеат жените да н осат одредени работи во одредена доба, туку напротив, погледенте се во огледало и носете се она во што се чуствувате удобно, изјавила Линда Велс, од магазинот Allure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi