Животните во зоолошката градина не смеат да се парат

15 март, 20110
Oradea Zoo

Во зоолошката градина во Романија животните не смеат да имаат репродуктивни активности, откако таму Европската комисија изврши контрола. Претставници од Европската комисија ја донесоа одлуката според стандардите на ЕУ. Тие установиле дека зоолошката нема услови за нови животни, и се додека не се интервенира на тоа поле, животните не смеат да се размножуваат.

Сега засега животните ќе бидат одделени, а претставници од зоолошката изјавиле дека веќе се почнати плановите за проширување на домовите на животните, како и подобрување на условите за живеење во нив.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma