Знаењето е сила…актуелно и во Бугарија:))) Неписмен дедо на 78 години ,,стана прваче,:)))

29 октомври, 20110
1939-School-Room-002

Еден неписмен 78-годишен Бугарин во четвртокот за прв пат отишол во основно училиште во Бугарија.
Апостол Стојанов, кој живее сам во село Поповци, никогаш во животот не одел на училиште. Тој во четвртокот, заедно со уште  430 ученици на возраст од шест и седум години, тргнал во училиште во соседниот град Габрово.
Тој изјавил дека се плаши од математика, но сепак очекува помош од неговите наставници.
Дедото нема да оди секој ден на училиште, тој ќе учи дома, а ќе доаѓа само кога ќе има контролни тестови и испрашување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi