Зошто да не си земете едно вакво мајмунче? Големо е колку вашиот прст на дланка, а плус се екстремно слатки! Само погледнете…

27 октомври, 20110
smallest-monkey-in-the-world09

Овие мајмунчиња се 4 сантиметри високи, покрај тоа што се преслатки. Тие се наречени мајмунчиња-прсти, и тие се по потекло од дождовните шуми на Јужна Америка – Бразил, Перу, Боливија, Еквадор и Колумбија. Истотака познати се и како „Џебни Мајмунчиња“ и „Малечки Лавчиња“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi