10-те заповеди кои сака вашетo куче да ви ги каже! :)

15 февруари, 20120
56c
  1. Мојот живот веројатно ќе трае 10 до 15 години. Секое разделување од тебе за мене ќе биде болно. Сети се на ова пред да ме вдомиш.
  2. Дади ми време да те разберам што бараш од мене.
  3. Верувај во мене, тоа е пресудно.
  4. Немој долго време да се лутиш на мене и не ме заклучувај во собата за казна. Ти имаш своја работа, свои пријатели, а јас те имам само тебе.
  5. Зборувај со мене, иако нема да разберам што ми зборуваш сепак го препознавам твојот глас.
  6. Биди сигурен дека како и да ме третираш јас никогаш нема да заборавам.
  7. Запамти пред да ме удриш, јас имам заби кои лесно може да ти ги скршат коските на раката, но јас начесто избирам да не те каснам.
  8. Пред да ме искараш, да ме опцуеш и анвредуваш дека сум мрзлив и тврдоглав, запрашај се дали  можеби нешто ме мачи, можеби храната, можеби предолго сум бил на сонце или едноставно моето срце е старо и слабо.
  9. Биди со мене кога ќе остарам, и ти еден ден ќе остареш.
  10. Земи ме со тебе на патување, мене се ми е полесно кога си ти со мене.

НА КРАЈ ЗАПАМТИ ДЕКА ТЕ САКАМ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma