Видео: 90 китови на брегот на Нов Зеланд!

23 јануари, 20120
Видео: 90 китови на брегот на Нов Зеланд!

Волонтерите и вработените во службите за заштита на животните ги разладуваат китовите и чекаат да надојде плимата за да се вратат во океанот.

Група до 90 китови останале заробени на брегот на јужниот остров на Нов Зеланд. Директорот на службата за заштита на животни Џон Мејсон изјавил дека вработените и многу волонтери им помагаат на китовите и се надеваат дека кога ќе дојде плимата во текот на ноќта китовите ќе се вратат во океанот.

httpv://www.youtube.com/watch?v=RrsGcbCtVjw

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma