Бизарен хиндуистички фестивал во Сингапур! Се бушат со игли по цело тело! :(((

8 февруари, 20120
SINGAPORE-RELIGION-HINDU-THAIPUSAM

Во Сингапур се одржа традиционалниот хиндуистички фестивал Thaipusam. Илјадници верници го прославија раѓањето на Муруган, синот на Шива и Парвати. Верниците ставаат игли низ целото тело, закачуваат куки на кожата, а целата е да си зададат што поголема болка, бидејќи се верува колку човекот трпи поголема болка, толку поголем благослов ќе добие од боговите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma